Turkse bestseller gaat wereld veroveren

De best gelezen Turkse roman ooit, Kürk Mantolu Madonna, is vanaf heden te verkrijgen in het Engels.
Turks.nl Redactie
Total
0
Shares

Het boek komt in het Engels uit met de titel ‘Madonna in a Fur Coat’. Het was eerder al beschikbaar in het Nederlands met de naam ‘Madonna in Bontmantel’, maar is niet makkelijk meer te verkrijgen.

Madonna in Bontmantel is 73 jaar geleden geschreven door de Turkse schrijver Sabahattin Ali. Het verhaal gaat over de eenzame Raif Efendi die een geheimzinnige schilderes ontmoet: De Madonna in bontmantel.

Best seller
Het boek van Sebahattin Ali staat sinds tien jaar in de top-10 lijst van best verkochte boeken in Turkije. Sinds drie jaar staat het zelfs op nummer 1 met in totaal ruim 750 duizend verkochte exemplaren. Vorig jaar alleen werden er 350 duizend exemplaren verkocht, veel meer dan het recente werk ‘A Strangeness in My Mind’ van Nobelprijswinnaar Orhan Pamuk. Dat boek ging 230 duizend keer over de toonbank.

Volgens vertaler Maureen Freely heeft de populariteit van de laatste drie jaren sterk te maken met de Gezi-demonstraties in Turkije in 2013. Sabahattin Ali was zelf een ‘protestschrijver’ en kwam daardoor vaak in de problemen. Door kritische teksten in tijdschriften moest hij zelfs meerdere keren de cel in. Hij werd in 1948 vermoord.

Bestellen kan op Bol.com:

  • Loading...