Turkse burgers geadviseerd Syrië te verlaten – nieuwe vluchtelingenkampen in aanbouw

Turkije is van plan een bufferzone te creëren aan de grens met Syrië, en adviseert Turkse burgers terug te keren naar omdat er groot gevaar is betreft de veiligheid.
Turks.nl Redactie


Dat meldt persbureau Anatolia.

Op 22 maart zal de consulaire werkzaamheden in het Turkse consulaat te Damascus stoppen, maar de ambassadeur zal niet worden teruggeroepen zolang er nog Turkse staatsburgers aanwezig zijn in Syrië. Wel kunnen mensen met een Turkse nationaliteit terecht bij het consulaat in Aleppo.

De Turkse ministerie van buitenlandse zaken adviseert iedereen met een Turkse nationaliteit in Syrië, het land zo snel mogelijk te verlaten omdat de toestand zeer onzeker is. Het ministerie heeft een crisiscentrum geopend om de burgers daarbij te helpen.

Turkije verwacht een grote stroom van vluchtelingen vanuit het land. Daarom worden er in de zuid-oostelijke steden Kilis, Gaziantep en  Sanliurfa grote vluchtelingenkampen gebouwd met een capaciteit van totaal 50.000 mensen. Dagelijks steken honderden Syriërs de grens over. Op dit moment leven er meer dan 15 duizend Syriërs in kampen die beschikken over water, elektriciteit en zelfs basisscholen.

© Turks.nl

  • Loading...