Turkse consul-generaal Rotterdam bezoekt aangevallen Turks-Azerbeidzjaanse vereniging

Door | Algemeen

Sadin Aylyıldız, consul-generaal van het Turkse consulaat in Rotterdam, bezocht vandaag de aangevallen Turks-Azerbeidzjaanse Culturele Vereniging Nederland in Den Haag. 

“De strijd die de Turkse staat levert is tegen terreur. Als we kijken naar de berichtgeving in de Nederlandse media, zien we dat ze Turken en Koerden tegen elkaar willen opzetten. We moeten het grote spel zien en niet geprovoceerd raken”, zegt de consul-generaal in Den Haag.

In de nacht van afgelopen vrijdag op zaterdag vielen vier personen de Turks-Azerbeidzjaanse Culturele Vereniging Nederland in Den Haag aan. De ramen werden bekogeld.

De vereniging bracht de aanval in verband met de Turkse militaire operatie in Afrin, Noord-Syrië, tegen YPG, de Syrische tak van de terroristische PKK.

Ayyıldız wenste de leden van de vereniging beterschap en veroordeelde de aanval: “Dit soort aanvallen kunnen julie negatief beïnvloeden, maar we moeten rustig blijven en niet geprovoceerd raken. Het lukt niet alleen met demonstraties. We moeten binnen het juridisch systeem de strijd doorvoeren.”

Reacties

De aanval op de Turks-Azerbeidzjaanse vereniging in Den Haag zorgde voor felle reacties in Turkije en Azerbeidzjan. Een parlementariër in Azerbeidzjan riep Nederland op de verantwoordelijken te straffen en politici uit Turkije veroordeelden de aanval.

Dostlar,Niderland Krallığında fəaliyyət göstərən Azərbaycan-Türk Kültür Dərnəyinin ofisinə hücumun olmasını və bu addımı…

Gepostet von Adil Aliyev am Samstag, 27. Januar 2018

Militairen in Afrin, Noord-Syrië, schreven ‘Azerbaycan’ en ‘Karabag’ op een raket in solidariteit met de aanval. De raket werd vervolgens afgevuurd op YPG-terroristen.

Vrouw van Arda gewond naar het ziekenhuis

Aslıhan Doğan, de vrouw van voetballer Arda Turan, is...

Çağatay Ulusoy en Gizem Karaca veroordeeld tot jarenlange gevangenisstraf

Een groep artiesten, waaronder de bekende acteurs Çağatay...

Burcu Esmersoy getrouwd

De bloedmooi presentatrice Burcu Esmersoy is getrouwd met...

Ibrahim Tatlıses brengt na zeven jaar muziekclip uit

Ibrahim Tatlıses heeft na zeven jaar weer een muziekclip...