Turkse dokters redden voet van Nederlandse toerist

Turks.nl Redactie

Richard (45) ging in 2016 met zijn gezin twee weken naar Turkije. Wat een relaxte vakantie moest worden, veranderde al snel in een nachtmerrie toen hij op een zee-egel stapte. Lindanieuws schreef onlangs zijn verhaal.

“In de zomer van 2016 ging ik met mijn gezin twee weken naar een all inclusive hotel in Turkije. De eerste paar dagen hebben we vooral aan de rand van het zwembad doorgebracht. Op de vijfde dag van de vakantie besloten we een dagje naar het bijbehorende stuk strand van het hotel te gaan. Het was erg groot en de zee lag er rustig bij. Aan de rechterkant van het strand stonden houten bordjes met de tekst ‘Caution! Sea urchins (pas op, zee-egels).”

“De bordjes stonden alleen aan de rechterkant van het strand, dus ik dacht dat pootje baden aan de linkerkant geen kwaad kon. Ik liep de zee in en na ongeveer vijf meter stapte ik in een kuil. Ik voelde iets stekeligs en dacht eerst dat het een stukje schelp was. Ik liep de zee uit en voelde opeens een intense pijn in mijn rechtervoet. Omdat ik bijna niet meer op mijn voet kon staan, liep ik strompelend terug naar mijn gezin. Daar aangekomen zag ik pas de dertig stekels die in mijn voet zaten. Mijn vrouw raadde me aan naar de dokter van het hotel te gaan zodat de stekels uit mijn voet konden worden gehaald.”

“Toen de dokter mijn voet zag, raakte hij in paniek. Ik verstond weinig van wat hij zei vanwege zijn gebrekkige Engels. Het enige wat ik verstond was: “Hospital, hospital now!” Voordat ik het wist, stond er een ambulance met gillende sirenes voor de hotelingang. Niemand van het ambulancepersoneel sprak Engels, dus ik snapte niet waarom ik voor zoiets kleins naar het ziekenhuis moest.

Na een half uur durende rit kwamen we aan bij het ziekenhuis en werd ik een operatiekamer ingereden. Paniekerig riep de arts: ‘Surgery, you can lose your foot!’ Op dat moment raakte ik ook in paniek. Ik was in m’n eentje in een buitenlands ziekenhuis waar ik de taal niet sprak en ik kon mijn voet verliezen.”

“Mijn voet werd verdoofd en de arts trok alle dertig stekels uit mijn voet. Later werd ik in een andere kamer aan het infuus gelegd en kon ik eindelijk mijn vrouw op de hoogte stellen van wat er was gebeurd. Blijkbaar zit er in de stekels van een zee-egel gif en waren alle dokters daarom zo hysterisch over mijn voet. Diezelfde avond werd ik weer naar mijn hotel gebracht en kon ik gelukkig mijn vakantie voortzetten.”

  • Loading...