Turkse dokters wekken ‘dode’ man tot leven

Door | Algemeen

Het hart van de man stond stil toen hij in het ziekenhuis aankwam. Omdat doktoren het hart van vader Bulent niet op reguliere wijze werkend kregen, gooiden ze hem in een ijsbad. Zijn lichaamstemperatuur werd afgekoeld tot 30 graden om het effect van zuurstofverlies tot een minimum te beperken. De poging was succesvol.

Bulents hart begon weer te kloppen en zijn lichaamstemperatuur kwam binnen 24 weer op orde. Maar de vreugde bij de artsen en echtgenote Sibel Sonmez duurde niet lang. Het geheugen van Bulent bleek aangetast; hij was de helft van zijn leven vergeten.

Tegen Mirror zegt Sibel dat het leek alsof ze in een film zat. “Ik wist niet hoe ik hem duidelijk moest maken dat we twee kinderen hebben. Zelfs met foto’s kon ik hem niet overtuigen.” Nu, acht maanden later, heeft de man het grootste gedeelte van zijn geheugen weer terug en herkent hij zijn familie weer.

De zogenoemde ‘hypothermische therapie’ is een behandelwijze die tegenwoordig nauwelijks wordt gebruikt wegens het grote risico op hersenschade. In Engeland wordt het na schriftelijke toestemming van de familie nog toegepast. “We hebben het risico in dit uitzonderlijke geval genomen, omdat onze patient al ten dode was opgeschreven”, aldus de behandelende arts Omer Zuhtu.

Ceceli geboycot door Turkse media

De kans is groot dat je geen nummers meer hoort van Mustafa...

Ceceli verspreidt seksbeelden ex-vrouw

De Turkse zanger Mustafa Ceceli heeft seksbeelden van zijn...

Aref in kritieke toestand

De bekende goochelaar Aref Gaffouri verkeert in...

Zusje Rüzgar Erkoçlar ook man geworden

De bekende actrice Nil Erkoçlar was lange tijd uit beeld,...