Turkse douanier gewond na gevecht met Turkse Nederlanders

Door | Algemeen

Een discussie tussen een Turks-Nederlands gezin en een douanier op Atatürk Airport eindigde in een gevecht. De douanier raakte gewond en het gezin werd opgepakt.

Een Turks-Nederlandse familie kwam vanuit Amsterdam aan in Atatürk Airport en naderden de douaniers na de paspoortcontrole.

Verhaal Hürriyet

Volgens Hürriyet gebeurde het als volgt. Vanwege een tip over een mogelijke smokkelaar werd het gezin gestopt om hun koffers te doorzoeken. 

Douanier İ.S. toonde zijn ID-kaart en verzocht het gezin met hem mee te gaan voor een controle. Op dat moment zou naar verluidt de moeder van het gezin weigeren te stoppen en haar kinderen mee te laten gaan voor de controle en viel op de grond. Volgens de familie werd ze geduwd.

De zoon van het gezin keerde hierop terug en viel de douanier aan. Na de vechtpartij kwam de politie en heeft de zoon aangehouden.

De douanier raakte gewond aan zijn wenkbrauw en werd naar het ziekenhuis gebracht. Hij deed aangifte tegen het gezin.

Verhaal familie Turkse Nederlanders

De familie vertelt een ander verhaal aan Turks.nl.

De douanier zou zijn ID-kaart nooit hebben laten zien. De zoon zou daarom niet meegewerkt hebben, om diefstal te voorkomen. De douanier trok aan de zoon om hem alsnog mee te laten werken, waarop de moeder ter plekke kwam. 

Ze werd door de douanier geduwd, viel op de grond en raakte bewusteloos. De twee zoons van de vrouw vielen hierop de douanier aan. De vader hield de zoons en de douanier uit elkaar. 

De douanier deed aangifte, maar trok die later weer in. Naar het bekijken van de camerabeelden, werd de douanier ontslagen, omdat hij zich niet gelegitimeerd had, aldus de familie.

In de koffers van het gezin werden geen verboden middelen gevonden.

Familieleden vertellen aan Turks.nl dat de zoon de volgende dag direct vrijgelaten is.

Aan wie komt de bruidsschat toe na een echtscheiding bij Turkse Nederlanders?

Niemand trouwt met het idee om te scheiden. Je wordt...

Aleyna Tilki reageert op beschuldigingen drugsgebruik

De 18-jarige popster Aleyna Tilki deelde onlangs een video...

Bekende rapper Ezhel vrijgesproken

De bekende rapper Ezhel werd eind vorige maand gearresteerd...

“Als ik een vrouw was, zou ik lesbieënne zijn”

De bekende acteur Çağlar Ertuğrul heeft interessante...