Turkse- en Nederlandse politie voeren gezamenlijke mega-operatie uit

Turks.nl Redactie

De Turkse douane heeft 115 kilo aan heroïne in beslag genomen bij de grensovergang Kapıkule tussen Turkije en Bulgarije.

In een persbericht van het Ministerie van Handel wordt vermeld dat een verdachte auto werd stopgezet. Uit de auto kwam een scherpe LPG geur en er kwam een extreme parfumgeur uit de auto, vermoedelijk om de geur van heroïne te onderdrukken.

Na grondig onderzoek bleek 115 kilo aan heroïne verstopt te zijn in de LPG tank. De gegevens van de inzittende werden doorgespeeld naar de narcotica-eenheid, die de gegevens controleerde in een internationaal platform. Daaruit bleek dat de eigenaar van de auto in Nederland was.

De eigenaar van de auto zou vliegen van Amsterdam naar Istanbul. De Turkse politie verzocht de Nederlandse collega’s om de verdachte van afstand in de gaten te houden en op te pakken als hij op het laatste moment besloot naar een ander land te vliegen dan Turkije.

De gecoördineerde operatie in samenwerking met de Nederlandse politie verliep succesvol en de verdachte werd opgepakt op Atatürk Airport in Istanbul. De verdachte en de chauffeur van de auto zijn gearresteerd en zitten momenteel in de cel.