Turkse F16’s bombarderen IS-doelen

Rond 3:00 lokale tijd hebben drie F16’s Syrische IS-doelen gebombardeerd. Dat melden Turkse media.
Turks.nl Redactie
Total
0
Shares

Er zijn minstens drie doelen gebombardeerd. Het zou gaan om twee commandocentra en een loods met munitie. Journalisten die in het gebied actief zijn menen dat zij wakker zijn geworden door de explosies.

Donderdag middag werden voertuigen van IS beschoten door Turkse tanks. Dat was een reactie op een aanval van vijf IS-terroristen, waarbij een Turkse militair om het leven kwam. Toen werd minstens één IS’er gedood.

Mogelijk hebben Turkse gevechtsvliegtuigen de grens niet overgestoken. De doelen zijn gebombardeerd vanuit het Turkse luchtruim. Donderdagmiddag stegen er al F16’s op voor verkenningsvluchten, maar een bombardement werd niet verwacht.

Het is de eerste directe operatie van de Turkse strijdkrachten tegen de IS. Volgens Turkse journalisten gaat het voornamelijk om een ‘verdedigingsactie’ en er wordt niet verwacht dat Turkije actief mee zal vechten tegen de IS. Mocht dat gebeuren, zal het voornamelijk zijn om Turkse burgers te beschermen. Wel heeft Turkije donderdag toestemming gegeven dat toestellen van de coalitie Turkse militaire luchthavens mag gebruiken om te strijden tegen de IS.

  • Loading...