Turkse F16’s bombarderen IS-doelen

Door | Algemeen

Er zijn minstens drie doelen gebombardeerd. Het zou gaan om twee commandocentra en een loods met munitie. Journalisten die in het gebied actief zijn menen dat zij wakker zijn geworden door de explosies.

Donderdag middag werden voertuigen van IS beschoten door Turkse tanks. Dat was een reactie op een aanval van vijf IS-terroristen, waarbij een Turkse militair om het leven kwam. Toen werd minstens één IS’er gedood.

Mogelijk hebben Turkse gevechtsvliegtuigen de grens niet overgestoken. De doelen zijn gebombardeerd vanuit het Turkse luchtruim. Donderdagmiddag stegen er al F16’s op voor verkenningsvluchten, maar een bombardement werd niet verwacht.

Het is de eerste directe operatie van de Turkse strijdkrachten tegen de IS. Volgens Turkse journalisten gaat het voornamelijk om een ‘verdedigingsactie’ en er wordt niet verwacht dat Turkije actief mee zal vechten tegen de IS. Mocht dat gebeuren, zal het voornamelijk zijn om Turkse burgers te beschermen. Wel heeft Turkije donderdag toestemming gegeven dat toestellen van de coalitie Turkse militaire luchthavens mag gebruiken om te strijden tegen de IS.

Knappe imam Özyılmaz is een hit

Mustafa Özyılmaz werd bekend nadat hij las uit de Koran...

Wij probeerden de Baklava van Albert Heijn uit

De slimme ondernemers haken in op Islamitische feestdagen:...

Beyaz Show kapt ermee

Het was misschien het meest succesvolle programma van de...

Vrouw van Arda gewond naar het ziekenhuis

Aslıhan Doğan, de vrouw van voetballer Arda Turan, is...