Turkse grens overvol met terugkerende vakantiegangers

Turks.nl Redactie

De grensovergangen tussen Turkije en de aangrenzende landen Bulgarije en Griekenland zijn overvol met terugkerende vakantiegangers. Kilometerslange files zijn al dagenlang permanent aan de grens, mensen wachten urenlang om de grens over te steken naar Bulgarije of Griekenland richting hun woonplaats.

Europese Turken toeteren als protest tegen de lange wachttijden. De Turks-Nederlandse Bayram Koç wacht al acht uur lang bij de grensovergang Kapıkule, de grootste grensovergang in het westen van Turkije.

Koç sprak met Turkse media: “Ik vraag jullie om een oplossing te vinden hiervoor. Mensen zijn hier met kinderen, erg jammer. Andere grensovergangen zijn ook overvol. Ik weet niet hoeveel uur we nog moeten wachten. We moeten nog naar Nederland rijden.”

Hij is niet de enige. “We hebben een hele mooie vakantie gehad, maar nu zitten we vast bij de grens. We wachten al acht uur. We vinden het erg jammer, maar er is niets aan te doen. Blijkbaar zou de Bulgaarse kant heel moeilijk doen. We hopen dat deze files binnen korte tijd worden opgelost”, zegt de Turks-Duitse Murat Mert

De Turkse autoriteiten delen water uit bij de files en er zijn transporteerbare toiletten gebracht naar de regio.