Turkse jongen en vriend komen om bij straatrace met BMW i8

Bij een nachtelijke straatrace op op de A12 bij Antwerpen zijn twee personen om het leven gekomen.
Turks.nl Redactie

Het ongeluk vond vrijdagavond plaats, maar de namen van de slachtoffers waren tot kort onbekend. Het gaat om Tuncay Teker (22) en Maxim Feryn (23). Tuncay zat achter het stuur en Maxim was de meerijder. Zij reden in een BMW i8 t.w.v. €150.000 middels een testrit.

Maxim, de zoon van zakenman en rallyrijder Pascal Feryn, vroeg de testrit aan. Ook wilde Tuncay er een rondje in rijden. De sleutels van Tuncays eigen auto, een BMW 1 Coupe, gaf hij aan twee andere vrienden. Even later stonden ze op de snelweg voor een straatrace.

Mogelijk raakten de twee BMW’s elkaar tijdens het inhalen waardoor de i8 crashte tegen een verlichtingspaal op de middenberm. Het voertuig brak in drie stukken. Maxim overleed ter plekke en Tuncay in het ziekenhuis.

De BMW 1 crashte evenals en ging overkop, maar de inzittenden, waaronder de neef van Maxim, kwamen ervan af met lichte verwondingen.

Klik hier voor de beelden die na het ongeluk zijn genomen.

Tuncay
“Tuncay was een ervaren piloot” zegt zijn broer Hasan tegen GVA. Hij heeft nooit een ongeluk gehad en was beste vriend van Maxim. “Auto’s waren Tuncays grootste passie, net als bij Maxim. Onze ouders zagen Maxim als hun kind omdat hij veel bij ons over de vrloer kwam. We gaan nu door een moeilijke periode, Tuncay was perfect.” zijn zijn woorden.

Tuncay was erg geliefd. Hij had net zijn bachelor afgerond en was hij begonnen aan een master handelsingenieur aan de universiteit van Antwerpen. “Zijn familie was trots op hem om wat hij bereikte. In onze gemeenschap komt het nog niet zo vaak voor dat iemand universitair is. Maar hij zei dan dat hij trots was op zijn familie omdat die hem te kans gaf om te studeren”, vertelt Feridun Akgül.

Hij is vriend aan huis bij de familie Teker, in de streek bekend om haar fabriek in kipproducten. “Tuncay was een voorbeeld voor mijn zoon van 10”, voegt Akgül eraan toe. 

Van Tuncay’s Facebook-profiel: