Turkse kinderen van hetzelfde gezin komen om bij brand

Turks.nl Redactie

Bij een brand in een huis met twee verdiepingen in Yığılca, Düzce, zijn drie kinderen van hetzelfde gezin omgekomen. Twee van de drie omgekomen kinderen waren gehandicapt, melden Turkse media.

Vanwege vooralsnog onbekende redenen is er brand ontstaan in het huis van Muhammet Korkmaz in het dorp Hoşafoğlu. Vader Korkmaz raakte gewond terwijl hij de kinderen probeerde te redden, maar zijn poging mislukte en hij sprong uit het keukenraam.

Brandweerlieden die ter plekke kwamen wisten pas na drie uur de brand te blussen. Vader Korkmaz werd naar het ziekenhuis gebracht. De brandweer maakte bekend dat Medine (12), Emirhan (10) en Umut Eren (8) Korkmaz zijn overleden. De lichamen van de kinderen zijn overgebracht naar het mortuarium.

Volgens Turkse media is Muhammet Korkmaz vijf jaar geleden gescheiden van zijn vrouw en leeft sindsdien met zijn kinderen. Het kleine broertje Umut Eren bracht zijn gehandicapte broer en zus altijd naar het rehabilitatiecentrum, waar ze behandeld werden voor hun handicap.

Vader Korkmaz is nog niet verteld over het overlijden van zijn drie kinderen. Hij denkt dat zijn drie kinderen gewond zijn en worden behandeld in het ziekenhuis.  Het ziekenhuis heeft aangegeven hem de dood van zijn kinderen te vertellen in het bijzijn van psychologen.

De gouverneur van Düzce maakte in een persverklaring bekend dat de brand om 5 uur ‘s ochtends lokale tijd is begonnen en vermoedelijk komt door kortsluiting. De vader heeft nog een dochter van 14 jaar, die niet meer thuis woont. Ze leeft in een kostschool.