Turkse man wil hoersubsidie

Advocaat Yavuz Balkan heeft een voorstel ingediend bij het Turkse parlement waarin hij pleit voor een ‘hoersubsidie’ van 75 lira per week.
Turks.nl Redactie
Total
Shares

De subsidie is bedoeld voor ongehuwde mannen die niet aan hun trekken komen. Het moet voor een stabiel seksleven zorgen. Dat is volgens hem de enige manier om geweld tegen vrouwen aanzienlijk te verminderen.

De commissie verzoekschriften van het parlement heeft het voorstel van Balkan doorgestuurd naar volksvertegenwoordigers. 

“80% van het geweld tegen vrouwen wordt veroorzaakt door seksuele redenen” meent Balkan die sinds 25 jaar advocaat is. Vooral mannen die een slecht seksleven hebben zouden gewelddadig zijn.

 

AK Partij
Mehmet Kerim, lid van de parlementaire commissie tegen huiselijk geweld namens de regeringspartij, zegt dat geweld tegen vrouwen niet enkel wordt veroorzaakt door ongehuwde mannen. “De oplossing zit niet in een subsidie. Het moet gezien worden als een mensenrechtelijk probleem. Geweld valt tegen te gaan via opvoeding en verandering in mentaliteit”, aldus Kerim.

Ook de oppositiepartij CHP vindt het geen goed idee: “Geweld wordt niet enkel toegepast door mannen die geen seks hebben. Het heeft zowel sociologische als economische redenen” zegt CHP-parlementarier Ayse Akova. Het is volgens haar onvoldoende om het probleem enkel te koppelen aan lichamelijke behoeften.