Turkse mannen scheren baard uit angst voor PKK

Er is een opmerkelijke toename in het aantal Turkse mannen die bij kappers langsgaan met het verzoek om hun baarden eraf te scheren.
Turks.nl Redactie

Dat schrijft het Algemeen Dagblad, gebaseerd op een bericht van de Turkse krant Milliyet.

De toename komt voornamelijk voor in het oosten van Turkije. De mannen zijn bang dat zij worden gezien als IS-aanhangers en zo hun leven riskeren.

Afgelopen weken kwamen er tientallen mensen om bij rellen die werden veroorzaakt door pro-PKK Koerden. Mannen met een baard waren willekeurig het slachtoffer van extreem geweld omdat ze de IS zouden sympathiseren. Zij werden neergeschoten, neergestoken, van balkons af gegooid en overreden. De meeste slachtoffers waren ook Koerdisch.

 aa picture 20141020 3572131 web copyCengiz Tiryaki is een van de slachtoffers. Hij werd gewond overgebracht naar een ziekenhuis nadat zijn huis werd beschoten. Hij overleed later aan zijn verwondingen.

Terwijl het volledig afscheren van een gelaten baard in sommige Islamitische overtuigingen gezien wordt als een zonde, stapten honderden mannen de afgelopen dagen naar een kapper om dat toch te doen. Bij sommige kappers loopt het aantal op tot vijftien mannen per dag die verder willen leven zonder een baard.

  • Loading...