Turkse militair (20) doodgeslagen door commandant om telefoneren met moeder

Turks.nl Redactie

De 20-jarige militair Gökhan Kılıç is overleden aan een hersensbloeding, die hij kreeg nadat een sergeant hem sloeg met een helm. De sergeant is inmiddels opgepakt.

De hoofdsergeant Osman H. sloeg de militair keihard met een helm, omdat hij aan het telefoneren was met zijn moeder tijdens de wacht. Na verhoor is de sergeant gearresteerd.

Gökhan Kılıç is de jongste van zijn gezin en leefde in Istanbul met zijn ouders. Hij werkte als ober. Op 5 mei werd hij opgeroepen voor de militaire dienstplicht. Hij werd gezonden naar Bursa, in het westen van Turkije.

Op 7 oktober van dit jaar werd hij gepakt door de hoofdsergeant, terwijl hij telefoneerde met zijn moeder terwijl hij de wacht hield. Een getuige heeft verklaard dat de hoofdsergeant hem met een helm sloeg. De militair werd naar het ziekenhuis gebracht, waar bleek dat hij een hersensbloeding had opgelopen.

Ondanks de inspanningen van de doktoren is de militair na 54 dagen overleden in het ziekenhuis. De militair is niet aangemerkt als martelaar. In dat geval krijgt de militair een ceremoniële begrafenis en krijgt zijn gezin recht op een uitkering.

Hoofdsergeant Osman H. is gearresteerd voor mishandeling met de dood tot gevolg.

  • Loading...