Turkse moeder Nederlands kampioen bodybuilding

Door | Algemeen

De 37-jarige moeder had maar vier tegenstanders, maar toch is ze trots. “Dit is het bewijs dat Sema er is” zegt ze in Tubantia.

Om te winnen moest Sema sinds mei iedere dag drie uur lang trainen voor een perfect lichaam. Ze deed dat in Almelo met trainer Jorge Sanchez. De laatste dagen voor de wedstrijd kreeg ze niet eens koolhydraten binnen. De laatste twee dagen dronk ze zelfs veel minder water dan normaal. “Ik maakte alleen maar mijn lippen vochtig. Wat daarvan in mijn mond kwam, slikte ik door.”

“Vroeger waren er grenzen en mocht ik dit niet”. Ze doelt op onder meer haar ouders, die een carrière als bodybuilder niet meteen zagen zitten. In het begin vond ook haar man het minder leuk dat zijn vrouw in bikini op een podium ging staan. “Het heeft veel kracht en spanning gekost, en ik heb veel op het spel gezet. Maar het was het waard.”

Door de overwinning in Amsterdam mag Sema naar het EK dat volgend jaar wordt gehouden. Daar houdt ze zich nog even niet mee bezig. Ze vierde de overwinning door heel veel te eten. “Pizza, cakejes, broodjes; normaal eet je het een voor een op, maar nu ligt alles op één bord, haha.”

Klik hier voor foto’s.

Vrouw van Arda gewond naar het ziekenhuis

Aslıhan Doğan, de vrouw van voetballer Arda Turan, is...

Çağatay Ulusoy en Gizem Karaca veroordeeld tot jarenlange gevangenisstraf

Een groep artiesten, waaronder de bekende acteurs Çağatay...

Burcu Esmersoy getrouwd

De bloedmooi presentatrice Burcu Esmersoy is getrouwd met...

Ibrahim Tatlıses brengt na zeven jaar muziekclip uit

Ibrahim Tatlıses heeft na zeven jaar weer een muziekclip...