Turkse Nederlander (75) doneert pensioen aan militairen

By | Algemeen

Een 75-jarige Turkse opa, die 45 jaar lang hard heeft gewerkt in Nederland, heeft zijn pensioen gedoneerd aan Turkse militairen.

Door heel het land, maar ook uit het buitenland, komen er prachtige berichten naar buiten over hoe het volk achter de operatie Olijftak staat. Als laatst van de 75-jarige Hacı Bekir Şahin, die is geremigreerd naar Turkije na 45 jaar lang hard werken in Nederland.

Opa Şahin heeft 9 kinderen en liefst 36 kleinkinderen. Hij geniet tegenwoordig in de Turkse stad Gaziantep van zijn welverdiende pensioen. Maandelijks gaat hij naar de bank om er zijn pensioen op te nemen, maar als laatst besloot hij het niet uit te geven, maar om het te doneren aan degenen die het geld nu het meest nodig hebben.

Zijn volledige pensioen van deze maand, precies €1.000, gaat naar de Mehmetcik Vakfı. Dat is een organisatie die veteranen en nabestaanden van militairen hulp biedt.

“Ik ben trots op Turkse militairen en wat zij bereiken in Syrië,” zijn de woorden van Şahin, die zegt dat hij gerust wil meevechten als dat moet.

Hij zag op TV dat Turkse militairen in moeilijke omstandigheden de terreurorganisatie PYD/PKK bestrijden. Dat raakte hem. “Ik heb besloten om te doen wat ik kon doen,” zijn zijn woorden.

Mehmetcik Vakfı steunt de gezinnen van gesneuvelde militairen en van veteranen onder andere economisch. Daarnaast zorgen zij ervoor dat hun kinderen kunnen studeren. Het is één van de meest actieve en vertrouwde hulporganisatie in het land.

 • Tarkan koopt huis voor zijn dochter

  Tarkan heeft een nieuw huis gekocht in Istanbul voor zijn...

  Harvard-academicus de mist in bij eerste vraag

  Een Turkse academicus die werkt als onderzoeker bij...

  Sibel Kekilli: ik word gediscrimineerd

  Na Özil, klaagt ook de bekende Duits-Turkse actrice Sibel...

  Zware straf voor Canan Karatay

  De bekende Turkse dokter Canan Karatay wordt gestraft om...

  Nederlandse actrice is nieuwe gezicht Turkish Airlines

  In de nabije toekomst zien we een Nederlandse naam als het...

  Ceceli geboycot door Turkse media

  De kans is groot dat je geen nummers meer hoort van Mustafa...