Turkse staatspersbureau gaat publiceren in Koerdisch

Door | Algemeen

Dat heeft het agentschap gemeld op zijn website.

AA zal publiceren in de Koerdische dialecten Kurmanji en Sorani. Het wordt gezien als een stap in het vredesproces die de Turkse regering is begonnen voor het oplossen van de Koerdische kwestie in het land. Naast het Turks publiceert AA in het Engels, Arabisch, Bosnisch/Kroatisch/Servisch, Russisch, en nu dus ook Koerdisch.

Het besluit van Anadolu Agency is positief ontvangen door politici, academici en NGO’s aldus AA. Vice-premier Bulent Arinc: “Met de Koerdische taal zal AA een sterke brug vormen tussen Turkije en de Koerdische bevolking in de omringende landen, onze Koerdische broeders”.

De woordvoerder van de Koerdische Autonome Regio in Irak zegt dat aanwezigheid van AA in Arbil en Suleimaniya zeer belangrijk is voor ze. Het persbureau zal met kantoren in Noord-Irak de politieke, economische en culturele ontwikkelingen naar voren brengen.

Selahattin Demirtas, leider van de pro-Koerdische partij BDP feliciteerde Anadolu Agency met het besluit. De Koerdische versies van AA zijn te bereiken via “aa.com.tr/kk” in Kurmanji en “aa.com.tr/ks” in Sorani.

© Turks.nl 

Ceceli geboycot door Turkse media

De kans is groot dat je geen nummers meer hoort van Mustafa...

Ceceli verspreidt seksbeelden ex-vrouw

De Turkse zanger Mustafa Ceceli heeft seksbeelden van zijn...

Aref in kritieke toestand

De bekende goochelaar Aref Gaffouri verkeert in...

Zusje Rüzgar Erkoçlar ook man geworden

De bekende actrice Nil Erkoçlar was lange tijd uit beeld,...