Turkse vrouw bijna dood door puisten

Turks.nl Redactie

De 35-jarige Sibel Çilingir uit Corum maakte een bijna-doodervaring mee door twee puisten op haar gezicht.

De moeder van twee kinderen maakte een afspraak bij de dokter toen ze twee harde puisten kreeg op haar gezicht. Ze werd doorverwezen naar een dermatoloog. Hij schreef een medicijn voor met isotretinoïne, wat ze ruim anderhalf maand lang dagelijks gebruikte. Toen ze zwellingen kreeg op verschillende plekken op haar lichaam samen met geelzucht, besloot ze aan de bel te trekken.

Uit onderzoek bleek meteen dat haar lever het heeft begeven. Ze werd direct opgenomen in het ziekenhuis, maar zonder resultaat. De dokters vertelden dat ze niets meer konden doen, maar haar familie besloot toch naar Istanbul te reizen voor een behandeling.

In Istanbul wed Sibel drie weken lang behandeld, maar ook zonder resultaat. Een levertransplantatie was haar enige hoop. Zonder te twijfelen bood zusje Aysun (33) een deel van haar lever aan.

De operatie was succesvol, maar Sibel’s leven is wel veranderd. “Ik moet de rest van mijn leven letten op mijn gezondheid en kan niet meer werken,” zegt ze. Dokter Yalcin Polat waarschuwt tegen het medicijn. “Helaas wordt het vaak voorgeschreven. Het kan zware gevolgen hebben,” zijn zijn woorden.

  • Loading...