Twee van de drie vermiste Nederlanders in Turkije terecht

Turks.nl Redactie

Twee van de drie vermiste Nederlanders zijn terecht. De Nederlandse politie heeft in Turkije gesproken met de 26-jarige Derya Breukers-Un en haar 34-jarige man Bjorn Breukers. De 21-jarige Joey Hoffman uit Haaksbergen is nog altijd vermist.

Het stel ging eind juni naar Turkije om daar te gaan wonen. Hoffman reisde mee, om hen te helpen met de bouw van hun huis. Hij zou 8 juli terugvliegen, maar sinds die dag is er niets meer van hem vernomen. Later werd ook het koppel als vermist opgegeven.

Gesprek

De politie zou gisterenmiddag met het stel hebben gesproken over de vermissing van hun dorpsgenoot. Over de inhoud van dat gesprek wil de politie niets zeggen. Volgens de politie verkeert het stel in goede gezondheid.

In Turkije zijn Nederlandse agenten aanwezig om met de lokale politie samen te werken in de vermissingszaak. Zij blijven daar om de zoektocht naar Hoffman voort te zetten.

De Haaksbergenaren waren alledrie voor het laatst gezien in Silifke, in het zuiden van Turkije. Een bron heeft tegen RTL Nieuws gezegd dat Derya en Bjorn Breukers nu door Turkije reizen.