‘Uğur Kurt dood door politiewapen’

De kogel waarmee Uğur Kurt is geraakt tijdens een demonstratie in Istanbul is afkomstig van een politiewapen. Dat blijkt uit onderzoek, meldt ntvmsnbc.
Turks.nl Redactie

De openbaar aanklager heeft daarop de gouverneur van Istanbul gevraagd een strafrechtelijke procedure te starten tegen de politieagent.

Bij demonstraties in de wijk Okmeydani van Istanbul werd de politie aangevallen met molotov-cocktails, waarbij meerdere gewonden vielen. De politieagenten schoten daarop in de lucht om de gooiers van molotov’s op afstand te houden. Op hetzelfde moment werd Uğur Kurt door het hoofd geraakt. Hij overleed in het ziekenhuis.

De demonstranten gaven snel de politie de schuld. De wapens van de politieagenten die actief waren in de wijk werden in beslag genomen voor ballistisch onderzoek. Daaruit is gebleken dat de kogel is afgevuurd door een politiewapen. Minister Efkan Ala van binnenlandse zaken heeft donderdag bekendgemaakt dat de schietende politieagent is geïdentificeerd. Het is nog onbekend of het gaat om een ongeluk, of dat Kurt met opzet is doodgeschoten. Kurt had mogelijk niks te maken met de demonstraties die op de dag van zijn dood plaatsvonden.

  • Loading...