Ultraluxe taxi’s in Malatya

Turks.nl Redactie
Total
0
Shares

Dankzij de speciale belasting op handelvoertuigen hebben sommigen in Malatya luxe taxi’s kunnen kopen. Dat schrijft Hürriyet.

Hikmet Dede, rijdend met een luxe taxi, zegt het volgende: “Een vader geeft zijn zoon niet eens 30.000 lira, ‘Vader Tayyip’ (doelend op president Erdoğan, red.) heeft dat ons gegeven.”


De regering stelde een nieuw belastingsysteem in op 13 november. De speciale consumptiebelasting op handelvoertuigen werd opgeheven. Daarmee konden taxichauffeurs dure auto’s kopen. De taxichauffeurs kunnen hun geluk niet op.


Taxichauffeur Hikmet Dede bedankt de president voor de vrijstelling. “Met deze auto houd ik 30.000 lira winst over. Een vader geeft zijn zoon niet eens 30.000 lira, ‘Vader Tayyip’ (doelend op president Erdoğan, red.) heeft dat ons gegeven,” aldus Dede.

Mehmet Özer is al 20 jaar taxichauffeur. Met de nieuwe belastingsmaatregelen kocht hij een Mercedes. “Nu kopen we splinternieuwe auto’s voor de prijs van een tweedehands auto. De nieuwe auto’s kosten 130.000-140.000 lira. Dat is de prijs van een tweedehands auto. Het volk van Malatya kan hier ook van meegenieten. De mensen stappen in voor de lol,” aldus Özer.

  • Loading...