Vader en dochter hebben de langste namen van Turkije

Door | Algemeen

Beide hebben ze namen van liefst 43 letters. De 38-jarige papa heet ‘Haşim Ahmet Abdulbaki Buğra Bahadır Nebioğulları’ en hij heeft zijn dochter ‘Aybike Güliz Enzel Yağmur Eflinnisa Nebioğulları’ genoemd.

Veel mensen die de vader en dochter ontmoeten geloven niet dat ze zo heten. Telkens moeten ze het bewijzen door hun ID’s te laten zien. Ze hebben vooral moeite wanneer ze iets moeten regelen bij de bank of bij de gemeente.

Het verhaal
De meest opmerkelijke is het verhaal achter de naam van vader Haşim. Vlak na zijn geboorte nam zijn vader deel aan de lokale verkiezingen in zijn wijk. Hij won en vroeg zijn vrienden, die hem hebben geholpen tijdens de verkiezingen, een naam te verzinnen. Toen zij er niet uitkwamen, besloot opa Nebioğulları zijn zoon te vernoemen naar al zijn beste vrienden.

Dochter
Na de geboorte van Aybike Güliz Enzel Yağmur Eflinnisa Nebioğulları besloot vader Nebioğulları de hele familie bijeen te roepen om de beste naam te verzinnen. In totaal waren er 36 suggesties, maar omdat het invoerveld van het systeem bij de lokale gemeente dat niet accepteerde, gingen ze naar Ankara voor de geboorteregistratie. Daar konden ze ‘slechts’ zes namen registreren.

Ze vertelt dat ze tot haar 5e leeftijd haar eigen naam telkens vergat. Nu heeft ze vooral moeite tijdens haar proefwerken op school, maar ze is trots op haar naam.

Ceceli geboycot door Turkse media

De kans is groot dat je geen nummers meer hoort van Mustafa...

Ceceli verspreidt seksbeelden ex-vrouw

De Turkse zanger Mustafa Ceceli heeft seksbeelden van zijn...

Aref in kritieke toestand

De bekende goochelaar Aref Gaffouri verkeert in...

Zusje Rüzgar Erkoçlar ook man geworden

De bekende actrice Nil Erkoçlar was lange tijd uit beeld,...