Veel doden bij Turks familiedrama

Turks.nl Redactie

In het district Horasan van de oost-Turkse provincie Erzurum zijn bij een familiedrama zes doden gevallen. Eén persoon raakte gewond.

De oud-voorzitter van de regerende AK Partij van het district Horasan Ilhami Yılmaz had een conflict met zijn broer om de verdeling van goederen.

Hij schoot zijn vier neefjes dood en verwondde zijn broer. Daarnaast schoot hij ook nog eens twee kleinkinderen van zijn broer dood. Zijn broer zelf en diens derde toegesnelde kleinkind raakten gewond.

Zelf raakte Yılmaz gewond aan zijn been, maar wist desondanks te vluchten. Even later werd hij opgepakt door de politie.

Naar verluidt zou de situatie zo uit de hand gelopen zijn om de ruzie tussen Yılmaz en zijn neefje. Zijn neefje kwam naar zijn winkel vanwege een conflict om de verdeling van goederen. Het neefje zou zijn oom op het hoofd hebben geslagen met een asbak.

De vechtpartij die daarop ontstond zorgde ervoor dat de rest van de familie ter plekke kwam. In totaal kwamen acht mannen naar het gevecht, waarop Yılmaz zijn pistool pakte en dood en verderf zaaide.

Zelf raakte hij gewond aan zijn been, maar wist te vluchten naar Sarıkamış in Kars. Er loopt een onderzoek tegen hem en zijn zonen.

Opvallend detail is dat İlhamı Yılmaz in 2016 werd ontvoerd door de terreurbeweging PKK. De terroristen verantwoordelijk voor zijn ontvoering werden veroordeeld tot 16 jaar celstraf.