Veel doden en tientallen gewonden bij treinongeluk Ankara

AvatarTurks.nl Redactie

Bij een treinongeluk in Ankara zijn ten minste negen doden gevallen. Volgens minister Turhan van Transport zijn er 47 gewonden, waarvan er drie er slecht aan toe zijn.

De hogesnelheidstrein met 206 passagiers was onderweg richting Konya en kwam 10 minuten na vertrek uit het treinstation van Ankara in botsing met een locomotief, die spoorwerkzaamheden aan het uitvoeren was. Die locomotief had nooit op hetzelfde spoor mogen zijn, staat in Turkse media.

Door de botsing ontspoorden twee wagons, die botsten op een loopbrug, die is ingestort.

De topsnelheid van de trein is zeker 250 kilometer per uur, maar omdat de trein nog nieuw vertrokken was, was de topsnelheid nog niet behaald en is daarmee vrijwel zeker een grotere ramp voorkomen. De trein had vermoedelijk een snelheid van ongeveer 100 kilometer per uur.

Volgens de minister zijn alle lichamen onder het puin vandaan gehaald. Onder de doden bevinden zich ook drie machinisten. In de trein waren belangrijke personen, zoals vijf academici van de Konya Universiteit en een vertegenwoordiger van het Duitse ministerie van Ontwikkeling.

Treinongelukken

Het ongeluk is de tweede dit jaar. Opmerkelijk, want ondanks dat er een groot treinnetwerk is in Turkije, komen ongelukken vrijwel nooit voor.

Op 8 juli ontspoorde een trein ten westen van Istanbul, doordat de grond onder de rails was weggezakt door hevige regen. Toen vielen 25 doden en raakten 317 passagiers gewond.