Veel Turkse militairen gesneuveld bij aanslag in Afrin

Turks.nl Redactie

Precies twee weken geleden viel het Turkse leger Noord-Syrië binnen om YPG, de Syrische tak van de terreurbeweging PKK weg te vagen. Vandaag zijn vijf Turkse militairen gesneuveld bij een aanval door de YPG.

De Turkse Strijdkrachten melden dat bij een aanval van de terroristische YPG in het gebied Şeyh Horoz in het noordoosten van Afrin, vijf militairen zijn gesneuveld. Naar verluidt zou het gaan om een aanval op een tank.

Eerder vandaag verklaarde het Turkse leger dat er maar één militair gesneuveld was. Later op de dag bleken meerdere militairen te zijn overleden aan hun verwondingen.

Operatie Olijftak

Op 20 januari 2018 startte het Turkse leger een militaire operatie in Afrin, Noord-Syrië, genaamd ‘Operatie Olijftak’, die het tweede deel van het Turkse plan vormt om de grens met Syrië vrij te maken van terroristen.

Het doel is om de regio Afrin te bevrijden van YPG, de Syrische tak van de terreurbeweging PKK. Vorig jaar werd een aangrenzend gebied van ruim 2 duizend vierkante kilometer vrijgemaakt van IS-terroristen.

  • Loading...