Veel woede richting Europese Turken

Turks.nl Redactie

Europese Turken die met de auto op vakantie zijn gegaan naar Turkije, trekken heel wat kritiek.

Turken uit Turkije zijn boos op de vakantiegangers om hun gedrag op de grensovergang tussen Turkije en Bulgarije, waar de meeste autovakantiegangers door rijden.

In slechts 24 uur passeerden er bijna 10.000 auto’s, met bijna 40.000 inzittenden. Omdat er kilometerslange files ontstonden, plaatste de gemeente van Edirne mobiele toiletten langs de weg.

Ook was de Rode Halve Maan aanwezig om eten en drinken uit te delen. Alles werd dus uit de kast gehaald.Top!

Toch waren er boze Turken achter het stuur. Een Franse Turk zegt dat hij al sinds 40 jaar met de auto naar Turkije komt en elk jaar het zelfde meemaakt. “Gırg yıldır Fransadayım, gırg yıldır bu poroblemi yaşıyog biz. Bizim gömrükten Bılgara geçemiyog,” zegt deze Frans-Turkse versie van Burhan Altıntop.

Waar waren Turken uit Turkije dan boos om? Om iets anders. Namelijk de nasleep van alle files. Het was een puinhoop langs de weg en dat vonden ze uiterst ongepast.

Güven İslamoğlu, presentator van een milieuprogramma op de Turkse CNN, was woedend.  “In Europa zou je dit niet kunnen flikken, maar in je eigen land flikker je het weg. Schandalig. Het verschil tussen ons en Europa. Daar laten ze dit niet toe.

Er kwam kritiek uit populaire twitter-accounts. Met ‘Europeanen’ tussen aanhalingstekens.

Mogelijk was het te moeilijk om je vuilnis even te bewaren, zegt deze twitteraars. “Onze beschaafde burgers,” zegt hij sarcastisch.

Dit kwam doordat er geen vuilnisbakken waren, zegt deze twitteraar.

Zij is het daar mee oneens:

Een Europese Turk, met de naam ‘Steven’, vond het nodig om zijn landsgenoten ‘hoerenzonen’ te noemen omdat het niet makkelijk is om 3 dagen te reizen (vliegtuig?), waardoor de kritiek volgens hem onterecht is. Serdar is het daarmee oneens.

“Al rijdt het in een Mercedes of in een BMW, een ezel blijft een ezel”:

Ook de ATV had er een item over:

https://twitter.com/ingiiLAZ/status/902509892543676416

Wie heeft er gelijk volgens jou?