Succesvolle operatie naar gekaapte veerboot

De gouverneur van de provincie Kocaeli meldt dat er een veerboot is gekaapt. De veerboot was van uit İzmit naar Gölcük, ongeveer 100 kilometer ten oosten van Istanbul.
Turks.nl Redactie

In de boot bevinden zich ongeveer 20 mensen, inclusief de bemanning. De veerboot wordt gevolgd door politieboten. Minister Yildirim van infrastructuur heeft na het nieuws al zijn programma’s afgezegd, en is onderweg naar Ankara.

De Turkse media meldt dat er vier kapers zijn die menen een bom bij zich te hebben. Wat de motieven zijn van de kapars, is nog onbekend.

Update 1:30 – Pro-Koerdische bronnen melden dat het schip onderweg is naar het sterk beveiligde gevangeniseiland van terreurleider Abdullah Ocalan.

Update 2:00 – Minister Yildirim van infrastructuur meldt dat het veerboot geen brandstof meer heeft, en de kapers hebben gevraagd om voedsel en brandstof. Het motief van de kapers, is nog altijd onbekend.

Update 12:00 – Vanochtend is er een succesvolle operatie uitgevoerd naar het gekaapte schip. Daarbij is de kaper, die meende lid te zijn van de terreurorganisatie PKK, gedood door Turkse commando’s. Geen van de passagiers of de bemanning raakte gewond.

Volgens gouverneur van Istanbul had de terrorist 450 gram A4-explosief bij zich.

© Turks.nl


Grotere kaart weergeven

  • Loading...