Verwisselde baby’s na 4 jaar terug bij ouders

By | Algemeen

De rechter heeft uitspraak gedaan in de zaak Meryem en Selahattin D. uit Adıyaman tegen Yusuf en Selma K. uit Trabzon. Het ziekenhuis verwisselde de baby’s bij de geboorte. Nu, vier jaar later, heeft de rechter bepaalt dat de kinderen naar hun biologische familie terug moeten keren.

De baby’s werden vier jaar geleden geboren in een ziekenhuis in Istanbul. Het blonde en blanke kind van het stel uit Trabzon kwam terecht bij de getinte familie in Adıyaman, een zuidelijke provincie. De getinte zoon van de familie uit Adıyaman terecht kwam bij de familie in Trabzon, het noorden van Turkije.

Yusuf K. liet, voor hij scheidde van zijn vrouw Selma, een DNA-test uitvoeren tussen hem en zijn zoontje Eymen, omdat hij dacht dat zijn vrouw was vreemdgegaan. Hij had het bij het rechte eind. Eymen was niet zijn zoon. Maar ook niet van zijn vrouw. De man en vrouw gingen naar Istanbul om verhaal te halen bij het ziekenhuis.

De familie uit Adıyaman werd uitgenodigd naar Istanbul, omdat hun zoontje dezelfde dag ter wereld kwam in het ziekenhuis. Na DNA-testen werd duidelijk dat de kinderen verwisseld waren bij de geboorte. Het ziekenhuisbestuur eiste dat de kinderen terug naar hun biologische familie gingen.

Het stel uit Adıyaman ging daar niet mee akkoord. Ze wilden beide kinderen. Het stel uit Trabzon zou namelijk gescheiden zijn, dus niet geschikt om voor ‘hun zoon’, Cihangir, te zorgen. Daarnaast openden ze een rechtszaak om hun biologische zoon uit Trabzon terug te krijgen.

De rechtbank heeft nu bepaald dat de kinderen na 4 jaar naar hun biologische ouders moeten keren. De kinderen zullen onder leiding van een psycholoog terugkeren naar hun biologische families. Na de rechtszaak barstten de families in tranen uit. Ze moesten namelijk hun kinderen, die ze vier jaar lang hadden opgevoed, afdragen aan een andere familie.

 • Tarkan koopt huis voor zijn dochter

  Tarkan heeft een nieuw huis gekocht in Istanbul voor zijn...

  Harvard-academicus de mist in bij eerste vraag

  Een Turkse academicus die werkt als onderzoeker bij...

  Sibel Kekilli: ik word gediscrimineerd

  Na Özil, klaagt ook de bekende Duits-Turkse actrice Sibel...

  Zware straf voor Canan Karatay

  De bekende Turkse dokter Canan Karatay wordt gestraft om...

  Nederlandse actrice is nieuwe gezicht Turkish Airlines

  In de nabije toekomst zien we een Nederlandse naam als het...

  Ceceli geboycot door Turkse media

  De kans is groot dat je geen nummers meer hoort van Mustafa...