Verzwaard levenslang voor doodschieten moordenaar Özgecan

Turks.nl Redactie

Gültekin Alan heeft verzwaard levenslang en 29 jaar, 9 maanden en 10 dagen gevangenisstraf gekregen voor het vermoorden van Ahmet Suphi Altındöken en het verwonden van Necmettin Altındöken.

Ahmet Suphi- en Necmettin Altındöken zaten een levenslange gevangenisstraf uit voor de afschuwelijke moord op studente Özgecan Aslan. Ze werd in Mersin verkracht, in brand gestoken en haar handen werden eraf gehakt. De moord zorgde voor een golf van protesten in Turkije.

Ahmet Suphi werd in de gevangenis in Adana doodgeschoten, terwijl zijn vader Necmettin gewond raakte door Gültekin Alan. Zijn lichaam kon lange tijd niet begraven worden, omdat geen enkele begraafplaats zijn lichaam wilde accepteren.

Alan zou het wapen een jaar geleden in het toilet hebben gevonden en tussen zijn benen bewaard hebben. Volgens Alan wilde hij Ahmet Suphi alleen maar bang maken, maar werd het zijn dood.

De verdediging van Alan

”Ik weet niet hoe het wapen in de gevangenis is gekomen. Op de dag van de moord hoorde ik dat de moordenaar van Özgecan Aslan en zijn vader naar onze gevangenis was overgeplaatst. Die dagen droomde ik steeds van de moord over Özgecan. Ik heb ook twee dochters.

Bij het luchten weigerde ik naar buiten te gaan. Ik zag mijn dochters en Özgecan Aslan voor me en zei tegen mezelf, ‘waar wacht je op?’ en besloot binnen secondes om er iets aan te doen”, aldus Alan.

”Ik kwam oog in oog met Ahmet Suphi. Het pistool was op hem gericht. Als ik wilde had ik hem door z’n hoofd kunnen schieten. Ik deed hem de groeten van Özgecan Aslan en zei hem afstand te nemen. Hij vluchtte richting de trappen, waarop ik twee keer op hem schoot. Een kogel raakte hem in zijn linkerborst. Als ik hem wilde vermoorden, had ik de andere kogels ook op hem losgelaten. Ik zag nog iemand vluchten. Ik dacht dat het Ahmet Suphi was, maar het bleek zijn vader. Ook op hem schoot ik”, vervolgt hij.

”Alles gebeurde spontaan. Binnen een minuut was het gedaan”, sluit hij af

 

 

 

  • Loading...