Vice-premier: Stappen worden genomen – Ook zoekvliegtuig beschoten

Na een 7 uur durende ministerraad heeft vice-premier Bulent Aric meer verteld over de stappen die worden genomen tegen de aanval van Syrië op een onbewapende Turkse verkenningsvliegtuig.
Turks.nl Redactie
Total
0
Shares


Arinc vertelt dat elke mogelijke stap op tafel ligt, maar dat Turkije op dit moment gebruikt gaat maken van internationaal recht. Zo komt de NAVO vandaag bijéén om op verzoek van Turkije te spreken over artikel 4 en 5, wat inhoudt dat de aanval op een lidstaat wordt beschouwt als een aanval op alle staten.

De vice-premier zegt dat de aanval met opzet is gedaan, en het toestel zonder enige waarschuwing is neergehaald op het internationale luchtruim, en niet op Syrische. Hij zegt hier sterke bewijzen voor te hebben.

Oorlog
“We zijn niet oorlogszuchtig, we zijn niet van plan om oorlog te voeren met wie dan ook” voegt Arinc er naar toe. Hij zegt vooral dat Turkije alles gaat doen binnen de wet om druk te zetten op Syrië, en dat veel landen als de VS en EU-landen achter Turkije staan.

Tweede aanval
Vrijdag heeft het Syrische leger nogmaals geschoten op een Turkse vliegtuig dat op zoek was naar  het neergestorte F-4. Het toestel werd niet geraakt, en de aanval werd gestaakt na waarschuwing van het Turkse leger.

© Turks.nl

  • Loading...