Vijf politieagenten gedood bij terreuraanval

Door | Algemeen

De aanval op een politiebureau in de provincie Siirt komt op een moment dat de spanning tussen de terreurorganisatie PKK en het Turkse leger weer is opgelopen. Na aanslagen van de PKK heeft het Turkse leger teruggeslagen met bombardementen op doelen van de PKK in het noorden van Irak.

Turkse media melden dat de gevechten bij de politiepost nog aan de gang zijn.

Autonomie
De PKK vecht sinds 1984 voor meer autonomie voor de Koerden in Turkije. Bij aanslagen en geweld tussen de PKK en het Turkse leger zijn sindsdien meer dan 40.000 mensen om het leven gekomen.

De strijd tegen de organisatie gaat onverminderd door. Vandaag maakte de Turkse premier Erdogan bekend dat het land onbemande vliegtuigen gaat inzetten. Turkije wil de zogenoemde drones huren of kopen van de Verenigde Staten. Details over de overeenkomst moeten nog worden uitgewerkt.

“Onze beslissing is duidelijk. We zullen ons niet terugtrekken”, zei Erdogan bij de vergadering van de Verenigde Naties in New York. “Als de terroristische organisatie zijn wapens weglegt, zullen we de operaties uiteraard stoppen”, benadrukte hij. 

Bron: nos.nl

Ceceli geboycot door Turkse media

De kans is groot dat je geen nummers meer hoort van Mustafa...

Ceceli verspreidt seksbeelden ex-vrouw

De Turkse zanger Mustafa Ceceli heeft seksbeelden van zijn...

Aref in kritieke toestand

De bekende goochelaar Aref Gaffouri verkeert in...

Zusje Rüzgar Erkoçlar ook man geworden

De bekende actrice Nil Erkoçlar was lange tijd uit beeld,...