Vliegtickets naar Turkije flink goedkoper

AvatarTurks.nl Redactie

De verwachting was dat vliegtickets door de huidige situatie duurder zouden worden. Dat blijkt niet het geval. Vliegen wordt juist flink goedkoper.

BNR maakte een vergelijking van ticketprijzen via populaire vergelijkingssites als Skyscanner en Travix. Gemiddeld zijn tickets naar populaire vakantiebestemmingen 20% goedkopen dan een jaar ervoor.

Vliegen naar Turkije of Frankrijk is 25% goedkoper. Op een ticket naar Italië bespaar je 30% en naar Athene vlieg je zelfs 40% goedkoper.

De prijsdaling is vooral te zien voor tickets in juli en in augustus. “Er moeten nog veel stoelen in hele korte tijd verkocht worden. Sinds begin van vorige week zien we een enorme toename in zoekgedrag ten opzichte van vorig jaar. Wel blijft het onder het gemiddelde,” vertelt Steffen Boon van vergelijkingssite Travix.

Verder wordt aangegeven dat de lage prijzen een ‘promotie-actie’ is om een goede herstart te maken. “Wat speelt zijn ook de lage kerosineprijzen als gevolg van de lage olieprijzen. Het is waarschijnlijk tijdelijk want het is niet zeker of toestellen helemaal gevuld gaan worden,” aldus  zegt sectoreconoom Transport en Logistiek Rico Luman van ING.