Volgelinge imam uit kleren op video

Tülay Kumaşçı, volgeling van de Turkse imam Adnan Oktar, is uit de kleren gegaan op een video dat ze op Instagram heeft geplaatst.

Oktar staat bekend om zijn manier van het trekken van kijkers naar zijn programma’s over religie: Door er blonde vrouwen neer te zetten met grote borsten, decolletés en extreem veel make-up. Tülay is daar één van. Al eerder poseerde ze in bikini, maar dit keer ging ze een stap verder waardoor ze bijna alle Turkse media haalt.

Op het filmpje is Tülay dansend te zien in een zwembad. Vervolgens doet ze haar bikinitop uit. De beelden zijn niet meer zichtbaar op instagram. Mogelijk zijn ze verwijderd omdat het in strijd is met de algemene voorwaarden van de populaire app.

“Ik vond de reacties wel leuk, ik zal meer filmpjes plaatsen” zegt Tülay tegen de Turkse krant Habertürk. Ook staat Adnan Oktar volledig achter haar: “Ze is vrij in wat ze doet. Bikini dragen of wat anders. Het maakt mij niet uit. Volgens mij vindt ze het leuk om haar eigen schoonheid te laten zien”, meldt de imam. “Van mij mag ze even vrij zijn als Kim Kardashian”, voegt hij eraan toe.