Wapenstilstand in Aleppo

Turks.nl Redactie
Total
0
Shares

Het Assad regime heeft een akkoord gesloten over een wapenstilstand met de overgebleven rebellengroepen in Aleppo. Dat meldt het Turkse staatspersbureau Anadolu.Met het bestand krijgen de rebellen en de inwoners, die zich in het laatste rebellengebied van de stad bevinden, een kans om het gebied te verlaten. In de eerste fase zullen burgers het stadsdeel verlaten. Anadolu meldt dat Turkije een belangrijke rol heeft gespeeld bij het sluiten van een akkoord.

Het nieuws over het bestand kwam vlak voor 18:00. Later werd het bevestigd door Rusland. Of het bestand stand houdt, is de grote vraag. Eerder werden vluchtende burgers beschoten door militairen van het Assad-regime, terwijl er een akkoord was gesloten voor een evacuatie.

Bloedbad

In de nacht van maandag op dinsdag werd bekend dat de rebellen in de stad definitief hadden verloren. Kort daarna kwamen er berichten van massa-executies in de stad. Veel twitteraars uit de stad namen afscheid van hun volgers, met de melding dat zij nog slechts een paar uur te leven hadden. Wereldwijd, waaronder in Turkije, reageren mensen met afschuw over de gebeurtenissen.

 

  • Loading...