Vochten er Syriërs mee in Çanakkale?

Door | Algemeen

Ilber Ortaylı, een zeer gerespecteerde Turkse historicus, reageert tijdens een interview op het onderwerp. Tijdens een TV programma beweerde een vluchteling dat er 70 duizend Syriërs waren omgekomen bij de slag. De man uit Syrië reageerde op de kritiek die een deel van de Turkse bevolking heeft op de plannen om vluchtelingen de Turkse nationaliteit te geven.

“In Gallipoli kwamen 70 duizend Syriërs om. En nu zeggen ze dat we moeten oprotten” beweerde hij. Historicus Ortaylı spreekt dit tegen. “Syriërs waren actief in het leger, maar niet in Gallipoli” zegt hij. Dat geldt volgens hem ook voor Koerden. “Het klopt niet dat zij in Gallipoli waren. Het was haast onmogelijk om militairen te vervoeren naar het westen.” voegt hij eraan toe. In dezelfde periode werd Anatolië namelijk geterroriseerd door gewapende Armenen.

“Er waren Grieken, Joden, maar geen Koerden en Syriërs in Gallipoli” zijn de woorden van de historicus. “Ze waren wel aan de fronten in Hidjaz”. Hidjaz is het gebied rond Mekka en Medina.

Ceceli geboycot door Turkse media

De kans is groot dat je geen nummers meer hoort van Mustafa...

Ceceli verspreidt seksbeelden ex-vrouw

De Turkse zanger Mustafa Ceceli heeft seksbeelden van zijn...

Aref in kritieke toestand

De bekende goochelaar Aref Gaffouri verkeert in...

Zusje Rüzgar Erkoçlar ook man geworden

De bekende actrice Nil Erkoçlar was lange tijd uit beeld,...