Zo ziet de Turkse auto er van binnen uit

AvatarTurks.nl Redactie

De afgelopen dagen kregen we het silhouet te zien van de 100% Turkse auto. Vandaag zien we wat we kunnen verwachten als interieur van het voertuig.

De ‘100% Turkse auto’ wordt een elektrische SUV of cross-over. Dat wisten we al. We kunnen verwachten dat het er van buiten fraai en modern uitziet. Ook krijgt de front-grille een tulpenmotief, als bevestiging dat het écht een Turkse auto is. Zie dat hier:

Vandaag deelde het twitter-account van het consortium achter het voertuig een nieuwe foto. Dit keer van het interieur. Verder werd het precies om 14:53 gedeeld, een knipoog naar het jaar waarin Istanbul werd veroverd door Turken. “We gaan harten veroveren,” luidde het bericht. De volgende foto komt om 19:23, doelend op het jaar waarin de Turkse Republiek werd gesticht.

Als het niet blijft bij een concept, maakt het interieur ons erg blij: in ieder geval zien we een hoogwaardige afwerking van de dashboard en portieren. Ook de grootte van het infotainment-scherm en het digitale dashboard maakt ons enthousiast. Mocht het uiteindelijke voertuig er zo uitzien, zal het qua interieurkwaliteit in de buurt komen van die van Mercedes.

Verder zien we er opties als keyless entry & start en een mogelijke shift-by-wire versnellingspook. Dat zien we ondertussen vaak in modellen van BMW en Audi, en binnenkort ook in de nieuwe Golf.

Samengevat: wij zijn zeer enthousiast en kunnen net wachten tot de onthulling op vrijdag!