Weer opvallende zelfmoord ASELSAN-ingenieur

Turks.nl Redactie

ASELSAN-ingenieur Kerem Parıldar is op opmerkelijke wijze om het leven gekomen. De 32-jarige ingenieur sprong of viel van de 14e etage van een gebouw en overleefde het niet. Dit is de achtste dood van een ASELSAN-ingenieur in 11 jaar.

ASELSAN is een bedrijf dat wapens ontwerpt voor het Turkse leger. Parıldar werkte voor een lokaal verdedigingsysteem. Hij sprong of viel van een gebouw op 15 kilometer afstand van zijn huis.

Het is vooralsnog onduidelijk waarom hij die plek heeft gekozen voor de ‘zelfmoord’. Eerder kwamen zeven ingenieurs op opmerkelijke wijze om het leven.

aselsan-kerem

De omgekomen ingenieurs werkten aan belangrijke projecten als F-16 gevechtsvliegtuigen, nationale tanks en drones. Volgens Turkse media is er een grote kans dat de terroristische sekte FETÖ erachter zit.

Foto: Yavuz Alatan- İntiharın yaşandığı bina...

De eerdere omgekomen ASELSAN-ingenieurs:

Hüseyin Başbilen (31) werd op 4 augustus 2006 met een doorgesneden keel in zijn auto gevonden. Hij werd een dag voordat hij belangrijke projecten zou presenteren, dood gevonden. De USB waar zijn projecten in zaten zijn nooit gevonden.

Ali Ünal (30) werd op 17 januari 2007 door zijn hoofd geschoten en kwam daarbij om. Hij werkte onder andere aan de modernisering van F-16 gevechtsvliegtuigen.

Evrim Yançeken viel of sprong op 26 januari 2007 van de zesde etage van het gebouw waar hij woonde. Hij werkte aan belangrijke militaire projecten.

Burhanettin Volkan werd op 7 oktober 2007 dood gevonden in een militaire school in Ankara. Hij zou zelfmoord hebben gepleegd.

Zafer Oluk kwam om op 10 mei 2008. Hij werd tijdens zijn militaire dienstplicht geëlektrocuteerd.

Hakan Öksüz overleed op 25 januari 2012 bij een verdacht ongeluk dichtbij Eskişehir.

Het levenloze lichaam van Erdem Uğur werd op 16 januari 2015 gevonden in zijn huis in Ankara. Hij zou zelfmoord hebben gepleegd door zichzelf te laten verstikken met gas. De buis werd in zijn mond gevonden.

  • Loading...