Welke coronaverboden gelden tijdens het Offerfeest?

AvatarTurks.nl Redactie

Minister Koca van Gezondheid heeft laten weten dat er geen uitgaansverbod zal gelden gedurende het Offerfeest in Turkije. In Nederland zullen er ook geen verboden gelden.

Fahrettin Koca maakte tijdens een persconferentie bekend dat er geen verboden zullen gelden in verband met de corona-pandemie. Wel legde hij er nadruk op dat dit het tweede feest zou zijn waarbij handen niet gekust zouden worden en niet geknuffeld zal worden.

Hij riep burgers op vooral zelf maatregelen te nemen. De overheid zal in ieder geval geen maatregelen nemen. Tijdens het Suikerfeest, enkele weken terug, was er nog wél een uitgaansverbod van kracht in heel Turkije. Volgens minister Koca is er 10 dagen na de islamitische feestdag een afname van 15% geweest van corona-besmettingen.

Ook adviseerde de minister burgers dringend met hun eigen kleed naar het gebed te gaan, waarmee het Offerfeest wordt ingeluid.

Besmettingen

Op woensdag 29 juli zijn 942 besmettingen gemeld uit 45.712 testen. 14 personen zijn overleden in Turkije vanwege het corona-virus. Daarentegen zijn 996 mensen genezen van het virus.

In totaal zijn 4.771.095 testen afgenomen in Turkije. Sinds het begin van de pandemie zijn 228.924 mensen besmet, waarvan 5.659 mensen het niet hebben overleefd. Tot nu toe zijn 212.557 genezen van het virus in Turkije.

Nederland

In Nederland gelden ook geen landelijke verboden met betrekking tot het Offerfeest. Er mag worden gebeden om de feestdag in te luiden en bezoek is toegestaan.

Wel riepen de gemeenten Amsterdam Den Haag op 1,5 meter afstand te houden tijdens het Offerfeest, het buiten te vieren en drukke plaatsen te mijden.

  • -->
    -->