Woede om prostitutie op jacht Ataturk

Door | Algemeen

savarona


Dat meldt DePers.nl

Het schandaal kwam aan het licht toen de Turkse politie een inval deed op de ‘Savarona’, het jacht waarop Ataturk in 1938 zijn laatste levensdagen doorbracht. Tijdens de inval ontdekte de politie tien Oekraïense en Russische vrouwen, sommigen minderjarig, die op het jacht geprostitueerd werden.

De leider van het netwerk, een Kazachstaanse zakenman, werd in de Turkse media aan de schandpaal genageld. ,,Dit is de man die de Savarona heeft besmeurd”, kopte het populaire Turkse dagblad Milliyet boven een foto van de gearresteerde zakenman.

De Turkse staat is eigenaar van het jacht, maar verhuurde het in 1989 aan een Turkse zakenman. Die verhuurde het jacht op zijn beurt een aantal dagen aan de gearresteerde zakenman. Naar aanleiding van het schandaal wil de Turkse regering een museum van het jacht maken.

Ataturk stichtte in 1923 het moderne Turkije op de smeulende resten van het Ottomaanse Rijk. Hij is een nationale held en hij wordt tot op de dag van vandaag door een groot aantal Turken vereerd. Zijn nalatenschap is wettelijk beschermd; het is zelfs verboden om Ataturk te beledigen.

Knappe imam Özyılmaz is een hit

Mustafa Özyılmaz werd bekend nadat hij las uit de Koran...

Wij probeerden de Baklava van Albert Heijn uit

De slimme ondernemers haken in op Islamitische feestdagen:...

Beyaz Show kapt ermee

Het was misschien het meest succesvolle programma van de...

Vrouw van Arda gewond naar het ziekenhuis

Aslıhan Doğan, de vrouw van voetballer Arda Turan, is...