Zaman-journalist Mahir Zeynalov het land uit gezet

Door | Algemeen

Dat melden Turkse media.

Zeynalov was journalist van Zaman, voorheen een krant die bekend stond als pro-regering. Sinds de corruptieoperaties had de krant en ook Zeynalov een zeer kritische houding tegen premier Erdogan en zijn regering. Zeynalov beschuldigde de regering met het steunen van de Al Qaida.

De mogelijke tweets die ‘de laatste druppels’ waren:
el-kaide

Zeynalov had geen Turkse perskaart, en zijn verblijfsvergunning die hij kreeg met een buitenlandse perskaart liep af op 31 december 2013. Deze werd niet verlengd door het Turkse directoraat van pers en informatie, waarschijnlijk mede door zijn kritische tweets. Hij leefde sinds vijf jaar in Turkije en was getrouwd met een Turkse vrouw.

Kritiek
De stap trok veel kritiek van zowel de media als de oppositiepartijen. De krant Radikal schreef op de voorpagina: ‘Deportatie om een tweet’. De tweets van de journalist viel niet in de smaak van de Ak Partij stemmers, mede omdat -onder andere tijdens de Taksimdemonstraties- de kant had gekozen van Erdogan.

De onderstaande afbeelding met twee tweets van Zeynalov is de afgelopen dagen vaak gedeeld op Twitter door de Erdogan-aanhangers.

18 oktober: Zonder uitzondering bid ik elke dag voor de Turkse premier.

3 februari: De Turkse Republiek heeft nooit zo een schadelijke premier meegemaakt. Moge Allah ons beschermen van zijn kwaad.

BfomrblIQAA6Nhh

Ceceli geboycot door Turkse media

De kans is groot dat je geen nummers meer hoort van Mustafa...

Ceceli verspreidt seksbeelden ex-vrouw

De Turkse zanger Mustafa Ceceli heeft seksbeelden van zijn...

Aref in kritieke toestand

De bekende goochelaar Aref Gaffouri verkeert in...

Zusje Rüzgar Erkoçlar ook man geworden

De bekende actrice Nil Erkoçlar was lange tijd uit beeld,...