Zeker 19 wedstrijden gemanipuleerd

Minstens negentien wedstrijden zijn in het afgelopen seizoen gemanipuleerd.
Turks.nl Redactie

Dat meldt de Turkse politie woensdag.

Volgens de politie gaat het om wedstrijden van zowel de hoogste divisie ‘Süper Lig’ als de tweede divisie ‘Bank Asya 1. Lig’. Er zouden vaste bewijzen aanwezig zijn om aan te wijzen dat het gaat om manipulaties.

In de afgelopen dagen zijn er meer dan veertig mensen, waaronder managers, trainers, spelers en bestuurders van topclubs vastgehouden.

De meest spraakmakende was de aanhouding van Aziz Yildirim, voorzitter van topclub Fenerbahce. Gisteren was hij vrijgelaten wegens gezondheidsproblemen, maar vandaag wordt hij weer verhoord.

Arrestaties
 Donderdag zijn er vijftien mensen gearresteerd, waaronder voetballer Umit Karan (Eskisehirspor, oud-speler Galatasaray) en trainer Bülent Uygun (Eskisehirspor).

Vrijdag 8 Juli
Update 00:13: Aziz Yildirim is weer vervoerd naar het ziekenhuis. Volgens de staatskanaal TRT gaat het om een routine gezondheidscontrole.

Update 16:00: Het verhoor van Aziz Yildirim is afgerond. Zijn verhoor was vanochtend begonnen, en volgens de Turkse media zijn er ongeveer 300 vragen gesteld. Over wat Aziz Yildirim heeft verteld, is nog niets bekend.

Op de foto: Aziz Yildirim, voorzitter Fenerbahce.

  • Loading...