Zelfmoordaanslag op politiebureau in Diyarbakır

Turks.nl Redactie

In het district Lice van Diyarbakır heeft vanochtend een terrorist met een bus vol explosieven zichzelf opgeblazen bij een politiebureau. Dat melden Turkse media.

De zelfmoordterrorist kon geen slachtoffers maken. Enkel één militair raakte lichtgewond. De zelfmoordterrorist werd in stukken geblazen.

De zelfmoordaanslag werd grotendeels voorkomen vanwege de genomen veiligheidsmaatregelen. Het politiebureau, gelegen op 15 kilometer van Lice, is namelijk omringd met betonnen barrières.

De PKK-terrorist gaf geen gehoor aan de oproep van de politie om te stoppen. Omdat de terrorist geen gehoor gaf aan de politie werd het vuur op hem geopend. De bus botste tegen de betonnen barrières en kwam tot een zware ontploffing.

Naar aanleiding van de aanslag zijn veel pantservoertuigen naar het gebied gestuurd. Er is een operatie gestart met luchtsteun.

Voorkomen zelfmoordaanslag Mersin

Afgelopen week werd in Mersin een zelfmoordterrorist doodgeschoten voordat hij zichzelf tot ontploffing kon brengen. Die terrorist bleek lid te zijn van de terreurgroep IS.

Zowel die zelfmoordterrorist als deze zelfmoordterrorist wisten geen slachtoffers te maken dankzij de genomen veiligheidsmaatregelen.