Zelfmoordaanslag op politiebureau in Diyarbakır

Door | Algemeen

In het district Lice van Diyarbakır heeft vanochtend een terrorist met een bus vol explosieven zichzelf opgeblazen bij een politiebureau. Dat melden Turkse media.

De zelfmoordterrorist kon geen slachtoffers maken. Enkel één militair raakte lichtgewond. De zelfmoordterrorist werd in stukken geblazen.

De zelfmoordaanslag werd grotendeels voorkomen vanwege de genomen veiligheidsmaatregelen. Het politiebureau, gelegen op 15 kilometer van Lice, is namelijk omringd met betonnen barrières.

De PKK-terrorist gaf geen gehoor aan de oproep van de politie om te stoppen. Omdat de terrorist geen gehoor gaf aan de politie werd het vuur op hem geopend. De bus botste tegen de betonnen barrières en kwam tot een zware ontploffing.

Naar aanleiding van de aanslag zijn veel pantservoertuigen naar het gebied gestuurd. Er is een operatie gestart met luchtsteun.

Voorkomen zelfmoordaanslag Mersin

Afgelopen week werd in Mersin een zelfmoordterrorist doodgeschoten voordat hij zichzelf tot ontploffing kon brengen. Die terrorist bleek lid te zijn van de terreurgroep IS.

Zowel die zelfmoordterrorist als deze zelfmoordterrorist wisten geen slachtoffers te maken dankzij de genomen veiligheidsmaatregelen.

Wij probeerden de Baklava van Albert Heijn uit

De slimme ondernemers haken in op Islamitische feestdagen:...

Beyaz Show kapt ermee

Het was misschien het meest succesvolle programma van de...

Vrouw van Arda gewond naar het ziekenhuis

Aslıhan Doğan, de vrouw van voetballer Arda Turan, is...

Çağatay Ulusoy en Gizem Karaca veroordeeld tot jarenlange gevangenisstraf

Een groep artiesten, waaronder de bekende acteurs Çağatay...