Zware kritiek op grootste vervoerder na seksschandaal

De grootste busvervoerder van Turkije, Metro Turizm, trekt zware kritiek na een schandaal met een medewerker.
Turks.nl Redactie
Total
0
Shares

Het schandaal vond plaats in een touringbus van Metro dat onderweg was uit Mugla naar Istanbul. Een medewerker aan boord zou zijn klaargekomen op het gezicht van een studente terwijl ze aan het slapen was. Toen ze wakker werd, begon ze te schreeuwen waarop de medewerker beweerde dat hij met water had gemorst. De studente nam daar geen genoegen mee en deed aangifte.  

Nadat het schandaal boven water kwam, trok Metro massa’s aan kritiek op social media. Het is niet voor het eerst dat het bedrijf negatieve aandacht op zich trekt. Videosites staan vol met opnames van chauffeurs die de verkeersregels volledig negeren.

Reactie
Het bedrijf bevestigt de gebeurtenis en zegt dat de medewerker direct is ontslagen. De verdachte, met de initialen G. G., heeft tijdens zijn verhoor toegegeven maar werd weer vrijgelaten. Na de vrijlating werd hij opgewacht door boze buschauffeurs die hem een lesje wilden leren, maar hij werd beschermd door de politie.

Galip Ozturk, de eigenaar van het bedrijf, beschuldigt de Gülenbeweging van het incident. “Landverraders. Ik verwacht alles van jullie.” zegt hij in een tweet:

paralel.jpg

  • Loading...