11 Turkse soldaten gedood door PKK

Door | Economie

Toen soldaten en één dorpswachter kwamen bij de aanval om, elf militairen raakten gewond. Dat heeft de Turkse minister van defensie Ismet Yilmaz gezegd.

Sinds de terroristen van de PKK hun aanvallen in juli intensiveerden zijn al meer dan dertig Turkse soldaten omgekomen. Bij een enkele aanval in juli werden dertien Turkse militairen gedood. Lucht- en grondeenheden van de Turkse strijdkrachten zijn woensdag onmiddellijk naar het overwegend Koerdische Hakkari gestuurd.

Volgens de Turkse nieuwszender NTV werd een van de voertuigen in het konvooi aangevallen met bommen en automatische geweren. De militairen waren onderweg om een operatie uit te voeren tegen een groep rebellen die verantwoordelijk was voor een bermbomaanval op een ander militair voertuig.

Yilmaz beloofde woensdag militaire vergelding voor de aanval. “Waar zijn deze mensen mee bezig?”, vroeg hij. “Het is onderdrukking, het zijn dreigementen, het is terrorisme. “De vergelding zal vele malen zwaarder zijn dan de aanval zelf.”

De Turkse premier Recep Tayyip Erdogan zei eerder al dat het leger na de ramadan harder tegen de PKK gaat optreden. De Koerdische terroristen strijden voor een autonome staat in het zuidoosten van Turkije. Sinds het begin van deze strijd in 1984 zijn al tienduizenden mensen omgekomen. 

Novum/AP 

Zusje Rüzgar Erkoçlar ook man geworden

De bekende actrice Nil Erkoçlar was lange tijd uit beeld,...

Megan Fox rookt shisha met haar moeder in Istanbul

De wereldberoemde actrice Megan Fox is in Turkije voor de...

Nesrin Cavadzade bevestigt berichten over La Casa De Papel

Er is een zeer grote kans dat de populaire serie La Casa De...

Montenegro biedt Burak Özçivit staatsburgerschap aan

De voorzitter van de Montegrijnse Hoge Raad heeft de...