15 miljoen tablets voor Turkse studenten

De Turkse Minister van Onderwijs, Zafer Caglayan, overweegt om serieus te investeren in het onderwijs.
Turks.nl Redactie

Hij is van plan om de lessen naar een hoger niveau, zeg maar 2.0, te brengen. Om dit te bereiken wil hij namelijk 15 miljoen tablets bestellen. Tijdens zijn bezoek aan Amerika heeft hij al afspraken gehad met de topmannen van Apple, Microsoft en Intel. Want een dergelijk deal zorgt voor veel pers en voor veel omzet en daarom heeft hij gevraagd om over een goede deal na te denken.

Inmiddels zijn er al een aantal Microsoft mensen naar Turkije gevlogen om daar Turkse bedrijven ondersteuning te bieden. Dit doen ze om een wit voetje te halen. Apple heeft namelijk een kleine voorsprong. Op dit moment worden er al diverse iPhone en iPad accessoires in het land gemaakt.

Wellicht leuk om te weten dat de minister veel energie stopt in het zogenaamde FATIH project. Een project dat gestart is om technologische innovaties in het land te bevorderen en ook nieuwe kansen voor mensen te scheppen door ontwikkeling. Hij wil dus de komende vier jaar 15 miljoen studenten een tablet onder de arm geven om er voor te zorgen dat de kenniseconomie van Turkije zich sneller ontwikkeld en ze in een keer een flinke stap kunnen zetten op dit gebied. Hopelijk inspireert dit bericht onze Nederlandse minister ook! 

Bron

  • Loading...