Accell neemt fietsenmaker Bianchi over

Fietsenfabrikant Accell Group neemt de Turkse branchegenoot Bianchi Bisiklet over

en zijn deelneming van 50 procent in het Italiaanse Atala. Dat maakte de fabrikant van onder meer Batavus, Sparta en Koga-Miyata dinsdag bekend, samen met het tussentijdse handelsbericht over het derde kwartaal.

Er werden geen financiële details van de overname gepubliceerd.

De overname zal per 2011 bijdragen aan de winst per aandeel. De acquisitie wordt gefinancierd uit bestaande kredietfaciliteiten. Bij Bianchi Bisiklet werken ongeveer driehonderd mensen. Het bedrijf verkoopt jaarlijks ongeveer een kwart miljoen fietsen en heeft een jaaromzet van circa 30 miljoen euro. Atala telt dertig werknemers en verkoopt jaarlijks 125.000 fietsen met een jaaromzet van circa 31 miljoen euro.

Accell verwacht de overname in de komenden maanden af te kunnen ronden. Bianchi Bisiklet zal worden omgedoopt in Accell Bisiklet. Het management van Bianchi Bisiklet en Atala zullen na de overname aanblijven.

Verwachtingen
Accell handhaaft de verwachtingen voor heel 2010. Er wordt een hogere omzet verwacht en een stijging van de nettowinst met 5 tot 10 procent vergeleken met vorig jaar. De vooruitzichten voor de middellange tot lange termijn blijven goed, aldus de onderneming, dankzij een structurele goede vraag naar fietsen. In 2009 bedroeg de omzet 572,6 miljoen euro en de nettowinst 32,7 miljoen euro.

Het bedrijf zei verder dat in het derde kwartaal de omzet zich iets onder het verwachte niveau heeft ontwikkeld. Bij fietsonderdelen en accessoires nam de omzet toe, maar bij de fietsen viel de omzet iets lager uit dan verwacht. Dat kwam onder meer door de weersomstandigheden. De verkoop van elektrische fietsen ging omhoog. De resultaten bij fitnessapparatuur zijn sterk verbeterd, aldus Accell.

De onderneming denkt dat onder druk van een iets lager dan verwachte omzet en druk op de marge het operationele resultaat iets lager zal uitkomen dan verwacht, meldt beursduivel.be.