Apple CEO Tim Cook bezoekt president Gül

Tim Cook heeft dinsdag een bezoek gebracht aan de Turkse president Abdullah Gül. Eerder bezocht Gül de Apple hoofdkantoor in San Francisco, en nodigde Cook uit naar Turkije.
Turks.nl Redactie
Total
0
Shares


Gül heeft de Apple topman verzocht om meer te investeren in de Turkse markt. Turkije zou een goed land zijn om te investeren, mede dankzij de jonge en dynamische bevolking van het land. Cook heeft daarop gezegd dat er al 70.000 geregistreerde Turkse App-ontwikkelaars zijn, en Apple interesse heeft in het investeren in een land met een markt dat snel ontwikkelt.


Apple Store
In april zal de eerste Apple Store in Turkije zijn deuren openen in Istanbul. De winkel komt te staan in het midden van de atrium van de nieuwe Zorlu Shoppingcenter.

Turkse Siri
Tim Cook heeft aangekondigd dat zij al werken aan een Siri dat Turks spreekt. Dat had Gül verzocht tijdens zijn bezoek in San Francisco, samen met de integratie van een Turkse F-toetsenbord in Apple producten. Cook klaagde wel om de hoge belastingen in het land op iDevices: Tablets en smartphones mogen niet opgenomen worden in de categorie zeer belaste goederen, omdat deze essentiële hulpmiddelen zouden zijn in het dagelijkse leven.

  • Loading...