Daar is ie: eerste beelden 100% Turkse auto

Turks.nl Redactie

We kunnen niet wachten op de presentatie van de 100% Turkse auto aanstaande vrijdag. De spanning neemt met de dag toe.

En letterlijk: elke dag worden meer details gedeeld op het twitter-account van het consortium dat werkt aan het voertuig. Gisteren werden de koplampen gedeeld. Vandaag zien we meer van het contour van de mogelijke crossover.

Gisteren zagen we de koplampen van het voertuig. Het ziet er in ieder geval veelbelovend uit. Ze ogen als moderne LED-koplampen die wat weg hebben van de Laser Light koplampen van BMW.

Vandaag mochten we meer zien. Namelijk de spiegels en een stuk van het dak. Op het dak zien we dakrails: handig voor gezinnen met veel bagage. Het mooiste (en mogelijk belangrijkste) detail is echter de spiegels. Ze ogen als de camera-spiegels van de Audi e-tron. Dat laat zien dat de auto vol technologie zit. En dat moet ook wel, wil je concurreren tegen de gevestigde merken.

Natuurlijk willen we meer zien. Daarvoor moeten we in ieder geval wachten tot morgen. Want er is beloofd dat we dagelijks meer details mogen verwachten. Als je net als ons niet kan wachten, zie dan de onderstaande afbeelding waar we een klein beetje hebben gespeeld met de helderheid. De contours worden in ieder geval goed zichtbaar: