Enorme aardgasvoorraad gevonden in centrum Istanbul

Tijdens renovatiewerkzaamheden in de buurt van het Taksimplein in Istanbul zijn werkers op een enorme gasvoorraad gestuit.
Turks.nl Redactie
Total
Shares

Dat melden de medewerkers Mehmet Bir en Nuran Nisan van persbureau Anatolia.

Volgens het bericht zagen werkers tijdens graafwerkzaamheden een enorme flits die zich omzette in een razende vuurzee. De werkers dachten dat ze per ongeluk een gasleiding hadden geraakt en belden daarom de politie en brandweer.

Nadat inspecteurs hadden vastgesteld dat er geen gasleidingen in het gebied aanwezig waren, wilde het bestuur weten wat wel de oorzaak van de vuurzee was.

De Turkse gascorporatie BOTAS stuurde daarop een delegatie van experts naar het gebied, waaronder de Japanse wetenschapper Ichi Nissan. Hij stelde dat er 400 meter onder het gebied een een enorme gasreserve van  maar liefst 38 miljard kubieke meter lag. Een gouden vondst dus, want de gasreserve is zo groot dat het Istanbul voor de komende 10 jaar van energie zal kunnen voorzien!

Noot: De achternamen van de medewerkers Mehmet Bir en Nuran Nisan vormen ‘1 april’ in het Turks. Het gaat om een grap van persbureau Anatolia, de officiële persagentschap van Turkije. Het bericht werd overgenomen door vele media.