Turks.nl

Erdogan opent fabriek Coca-Cola

De Turkse president Erdoğan was aanwezig tijdens de officiële opening van twee fabrieken van het bedrijf Anadolu Etap in Isparta.

Anadolu Etap is de grootste producent van fruitsap in Turkije. De eigenaar is Anadolu Group, die ook de producent is van Coca Cola in Turkije.

In één van de twee nieuwe fabrieken zal Coca-Cola worden geproduceerd. De cola is immens populair in Turkije. De nieuwe fabriek, geopend door Erdoğan is de tiende in Turkije.

Tijdens de opening was ook Ahmet Muhtar Kent aanwezig (rechts naast Erdogan op de onderstaande foto). Hij was tot dit jaar de CEO van Coca-Cola. Op dit moment is hij bestuurslid bij het mega-bedrijf.

Boycot

De opening van de Coca-Colafabriek door de Turkse president zorgde wel voor heel wat gemengde reacties op social media. Coca-Cola wordt in Turkije in verband gebracht met het zionisme. Vooral wanneer Palestijnen worden aangevallen door Israël, wordt in Turkije oproepen gedaan om het bedrijf te boycotten. De jongerenafdeling van de AK Partij voert er al jaren actie voor.

Opvallende tweets n.a.v. de opening:

Staatspersbureau Anadolu noemde het een ‘Fabriek voor fruitsap’:

Een pro-Erdogan twitter account ontkende gisteren dat het ging om een opening van een Coca-Cola-fabriek.

Later werd toch een stap terug gezet:

Pro-regeringskrant Akit noemde Coca-Cola ‘bloed van moslims’:

Hij was het ermee eens:

Turks.nl Redactie

Volg Turks.nl